INGEN KUL MAXI-KUL PÅ IS MED KIS IDAG TISDAG 29/11 !

Isen är tyvärr inte klar ännu på Krillan. Så dagens planerade Kul På Is för de yngsta är inställd. Vi ses istället på Krillan (inte ishallen) på söndag 4/12 på vanliga tiden 8:45 ! Sedan fortsätter vi på tisdagskvällar på Krillan !

 

P13 VANN AROS CUP !

KIS P13-lag fick revansch på norska Solberg och vann årets Aros Cup ! Efter vinst över Sandviken i semifinalen, 3-2, blev det en spännande final mot samma motståndare som förra året. Men i år kom revanschen ! Efter 2-2 i halvlek avgjorde KIS/Katrineholm till 4-2 i andra halvlek. Laget är ett kombinerat lag tillsammans med Katrineholm. Ett väldigt omtyckt och lyckat samarbete. Extra roligt att KIS:arna Arvid Lindholm och Emil Riihimäki gjorde två mål var !

Stort Grattis till hela laget. Grymt jobbat !!

BANDY: SERIEPREMIÄREN FÖR A-LAGET SLUTADE MED KRYSS !

Så är div 1-spelet igång för KIS. Premiären slutade 4-4 (1-2) borta mot Katrineholm U. KIS kontrollerade spelet större delen av matchen och med lite flyt hade segern nog kunnat inräknats. Men laget gjorde en gedigen insats med extra plus för Dennis Svensson och Leo Hadders. Målskyttar David Eriksson, Joakim Falk, Johan Morssing-Wilén och Glenn Eriksson.

Vi börjar säsongen med fem bortamatcher i avvaktan på is på Krillan. Förbered er för återinvigning lördagen den 17/12, KIS-Åtvidabergs BK !

BANDYSÄSONGEN SNART HÄR - KUL PÅ IS STARTAR !

Bandysäsongen är på gång. A-lag och Ungdomslag förbereder sig i ishallen. Vi siktar på att ha is på Krillan 1/12 !

Söndag 9 oktober startar Kul På Is för de yngsta. 4-9 år men alla är välkomna !

ÅRETS TEKIS-STIPENDIATER UTSEDDA !

I samband med årsmötet delades årets Tekis-stipendier ut. Stipendiet delas årligen ut till ungdomsledare, ungdomsspelare eller ungdomslag inom Köpings IS. Ett uppskattat evenemang och väldigt värdefullt för uppmuntran till individer som lagt ner mycket tid för föreningen inom ungdomsverksamheten ! Vi gratulerar årets stipendiater !

Theo Lindholm och Melvin Widaeus prisades för sina insatser som ledare för de yngsta i "Kul På Is". Olof Widaeus och Niclas Berglund för sina insatser som ungdomsledare. Stipendiaterna flankerar stipendiets grundare "Kalle" Arninger.

 

JOHAN OCH ”SÖMSTA” TAR ÖVER SOM TRÄNARE !

Det blir två trogna KIS-are som tar över som tränare för Köpings IS a-lag i bandy nästa säsong. Både Johan Karlsson och David "Sömsta" Eriksson är fostrade i föreningen och har haft framgångsrika spelarkarriärer i KIS. Johan tar över som huvudtränare. David tar rollen som assisterande tränare.

En bra lösning tycker ordförande Göran Håkansson: - Vi går mot en spännande säsong när vi nu äntligen får konstfryst is på "Krillan" igen. Med Johan/"Sömsta" vid rodret ser det bra ut på tränarfronten. Vi får två killar med starka KIS-hjärtan och mycket erfarenhet. Duon tar över när Anders Kvist och hans team inte längre kunde lägga den tid som behövs. Vill passa på och tacka "Kvirre" officiellt för hans uppoffrande slit för att hålla a-laget igång de senaste två säsongerna.

Bild:  Johan Karlsson och David Eriksson blir KIS nya tränare för a-laget i bandy.

Johan lägger målvaktshandskarna på hyllan för att koncentrera sig på tränarrollen: 31 år är ju ingen ålder för en målvakt men när nu chansen dök upp så känns det inspirerande att pröva rollen som huvudtränare. Känslan för föreningen och att vi får en lösning på tränarfrågan gör även att jag sätter tränarrollen före den fortsatta karriären, säger Johan.

David kommer kombinera sin tränarroll med att fortsätta som aktiv spelare: Hoppas kunna bidra med min rutin och erfarenhet i träningen samtidigt som det nog finns kraft kvar för att fortsätta sätta fart på KIS-anfallet, säger "Sömsta".

A-laget drar igång försäsongsträningen på onsdag den här veckan: - Det ser mycket mer positivt ut med truppen i det här läget jämfört med förra året. Vi har ca 15 man som aviserat fortsatt spel från förra årets trupp. Så här tidigt är det längesedan vi kom igång och med så många intresserade. Det verkar finnas ett sug efter att få spela och träna på hemmaplan igen, säger Johan.

- Ja det ser onekligen kul ut och vi hoppas det blir "drag" kring bandyn i Köping igen. Vi har dessutom långt framskridna planer på ett samarbete med Örebro SK till kommande säsong så konkurrensen om startplatserna kan bli ganska stor. Mer om detta kommer senare. Även för ungdomsbandyn är planerna positiva. Flera ungdomslag kommer vara igång och vi siktar på lite extra aktiviteter för att uppmuntra ungdomar till att testa bandy nästa vinter, säger Göran.

Arbetet på "Krillan" fortgår enligt planerna. Fortfarande återstår en hel del men de första grundlagren är lagda och snart skall kylslingorna läggas. Om planen håller skall allt vara klart till sista oktober. Tyvärr blev det ju ingen renovering av läktaren. Idén sågades inte av kommunen men medlen kunde inte tas fram den här gången. Vi fortsätter jobba på frågan och nöjer oss, så länge, med att det kommer anläggas grillplatser och ett utegym runt pisten.

Nöjd ordförande med Krillan, där upprustningen pågår, som bakgrund