Bevara "Krillan"!

Många frågar vad som händer just nu och vi kan intyga att vi arbetar febrilt på att hitta lösning för ”Krillans” överlevnad! 👍🏻

På onsdag vill Västerås Långfärdsskridskoklubb träna på ”Krillan” och det är de varmt välkomna att göra!! 😃 De startar klockan 18:00.

Vi tackar för alla fina kommentarer och ert stöd!! 

Bilden kan innehålla: utomhus
Bilden kan innehålla: utomhus


 

KIS vann emot Gustavsbergs IF med 4-2!

KIS vann emot Gustavsbergs IF!

Det var två vinstlystna lag som möttes idag. Det var ändå KIS som tog kommandot och styrde matchen. KIS fick med sig flera hörnor men lyckades inte göra mål. Det var istället gästerna som öppnade målskyttet och gjorde 0-1 efter ca 17 minuters spel. Då tände KIS till och kort senare fick de med sig en straff som Hampus Bergman inte missade, 1-1 i 21:a minuten. Två minuter senare prickade Anders Kvist in 2-1 målet, utan assist! Lite ruffigt blev det sedan och båda lagen åkte på utvisningar men KIS styrde fortfarande och gjorde ca 5 minuter innan halvlekens slut på nytt mål igen. Adam Johansson satte 3-1 målet på assist av Joakim Falk.

Andra halvlek tog fart men ruffigheten fortsatte och gästerna gjorde 3-2 efter ca 18 minuter spelade i andra halvleken.
KIS tog en timeout och den gav resultat. I matchminut 81 satte Glenn Eriksson, på assist av Joakim Falk 4-2 målet. Detta mål satte punkt för matchen och KIS vann denna mycket viktiga hemmamatch!

Målskyttar och assist:
Joakim Falk 2 assist.
Hampus Bergman 1 mål.
Anders Kvist 1 mål.
Adam Johansson 1 mål.
Glenn Eriksson 1 mål.

Stort GRATTIS!! 

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och utomhus
Bilden kan innehålla: en eller flera personer
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, basketplan, himmel och utomhus
Bilden kan innehålla: en eller flera personer och utomhus


SVT uppmärksammar "Krillans" nedläggning!

Idag var SVT här och gjorde ett reportage om KIS och ”Krillans” nedläggning!! 👍🏻

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står och utomhus
Bilden kan innehålla: 1 person, står och utomhus
 
OBS! Ikväll på Lokaltv:n kan ni se detta reportage!!

U13 i Borlänge Bandy Cup!

Cupäventyret "Borlänge Bandy Cup" är över för TB/KIS!

TB/KIS åkte upp till Borlänge i fredags. De hade första matchen emot Staebek. Den slutade med förlust. Andra matchen, sent på kvällen var emot Spånga Bromsten som också blev för svåra. Men efter att ha sovit en kort natt laddade laget om och mötte Falu Bandy BS.
Detta blev helgens bästa match och det blev oavgjort, 2-2. Mer väntan och därefter dags för nästa match, emot Västerås SK Bandy. Förlust men kämpaglöden bestod! Ny väntan på en ny match som gick av stapeln sent, den emot Villa Lidköping Blå. De blev också för svåra, förlust med 10-0.

Dagen efter på söndagen väntade en placeringsmatch emot VSK. Matchen slutade 4-2 till VSK's favör. TB/KIS hamnade på en 6:e plats i sin grupp i cupen!

Tränarna summerar helgen så här: En grym insats av killarna som är mellan 1-3 år yngre än spelarna i de andra lagen.
De har utvecklat sitt spel match efter match!
De är väldigt stolta över sitt lag! 

Bilden kan innehålla: 19 personer


Knäppmora för svåra för KIS Div 4 lag.

Köpings IS Div 4 lag förlorade igår emot Knäppmora AIK.
Hemmamatchen slutade 4-14.

Målskyttar och assist:
Morgan Emet 2 mål.
Robert Gunnarsson 1 mål.
Robin Isaksson 1 mål.
David Pettersson 1 assist.
Kim Lander 1 assist.
Petter Oscarsson 1 assist.


 

Skön storvinst emot Lillån för KIS Div 2 lag!

Seger mot Lillån

Dagens match mot Lillån slutade med seger! Tidigare under säsongen har vi varit lite trögstartade men denna lördag förmiddag var vi igång från start och efter första perioden ledde vi med 6-1.

En skön känsla och ett tryggt övertag som vi kan utnyttja resten av matchen. Efter 40 ytterligare kontrollerade minutrar kan vi gå segrande ur dagens drabbning med 11-4. I och med dagens seger har vi nu två raka vinster, en segerrad som vi gärna vill försöka förlänga nästa helg då vi möter Västerås borta på söndag 👍

Målskyttar och assist:
Max Eriksson 2 mål och 4 assist.
Eric Jennerheim 3 mål och 1 assist.
Alexander Jaska 3 mål och 1 assist.
Pontus Andersson 2 mål.
Dennis Larsson 1 mål och 1 assist.
Robin Grönberg 2 assist.
Jonas Rosendahl 1 assist.

Vi vill också passa på och tacka all publik som kom och kollade på dagens match 👍

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet och basketplan
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet och basketplan, text där det står ”86”
 
 

I Magazin idag!

 

 
MAGAZIN24.SE
 

Tungt besked för KIS – ingen is på bandyplanen nästa vinter

Ny lag gör att kylaggregatet inte får användas.

 
Bandy · 24 jan, 2020 kl. 10:14

Nästa vinter spolas det inte upp någon is på "Krillans" bandyplan i Köping. En ny lag som träder i kraft i sommar gör att kylaggregaten inte får använda ammoniak. Det innebär att bandyplanen skulle behöva ett nytt aggregat till nästa vinter, vilket skulle kosta miljonbelopp (mer om det längre ner).

Det är en investering som Köpings kommun i nuläget avstår från att göra. Under torsdagskvällen fick Köpings IS beskedet vid ett möte med kommunen, som representerades av Elizabeth Salomonsson (S), Jonny Clefberg (S), Andreas Trygg (V) och Ola Saaw (M).

KIS ordförande Johan Karlsson säger så här om mötet och beskedet:

– Någonstans var det egentligen ganska väntat med tanke på att vi inte har fått några indikationer på att kommunen skulle investera. De har sagt att de inte ska göra det till nästa år. Sen hade vi en diskussion om hur vi ska arbeta vidare med en långsiktig process som på sikt kan leda till en investering. Så det var ett dåligt besked men det avslutades med framtidstro.

Vad innebär det här beskedet för KIS Bandy?

– Vi kommer att köra på som vanligt. Vi ska isåfall träna i ishallen. Där har kommunen lovat att vi ska få samma möjligheter som hockeyn. Sen får vi spela matcher i Västerås, Fagersta eller Eskilstuna.

Det vore en kortsiktig lösning. För att bandyn i Köping ska överleva krävs det på längre sikt konstfrusen is, enligt Karlsson:

– Om vi får veta att vi får en bandyplan med konstfrusen is, då kommer vi kunna hålla det här uppe. Annars kommer vi inte att kunna överleva på konstgjord andning.

Beskedet kommer fem år efter att bandyplanens framtid senast var i fokus. Då, 2015, stoppades en nedläggning efter protester och demonstrationer.

Sedan dess har bandyn i Köping fått ett uppsving. KIS har under den tiden gått från att ha 40 ungdomar i sin verksamhet till cirka 100 idag.

– Det har skapats ett nytt ungdomslag varje år sedan 2015. Vi har arbetat målmedvetet med ungdomsverksamheten, säger Karlsson.

För att fortsätta kunna bedriva bandyverksamhet på "Krillan" krävs det ett helt nytt aggregat.

Exakt vad det skulle kosta att byta ut det gamla aggregatet och anlägga ett nytt råder det delade meningar om. Siffror kring 20 miljoner kronor har florerat, men enligt Karlsson kan prislappen landa betydligt lägre än så.

– Vi har tagit in konsulter från bandyförbundet som har räknat på vad det billigaste skulle kosta. De säger mellan åtta och tolv miljoner. Och det går att få ner kostnaden ännu mer om klubben kan göra markarbete ideellt. Vi är beredda att göra allt som står i vår makt.

Hur arbetar ni vidare med den frågan?

– Vi har fått i uppdrag av kommunen att ta fram en offert på vad det kostar att ta fram en anläggning för "Krillan". Det var en väldigt konstruktiv diskussion så jag blir förvånad om vi inte kommer fram till en lösning, säger Karlsson och tillägger:

– Vi kavlar upp ärmarna. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att allmänheten ska kunna åka skridskor och för att våra ungdomar ska få spela bandy, som är det roligaste som finns i deras liv. 

Oerhört trist besked!

Igår fick KIS ett oerhört trist besked!!! 

Kommunen har bestämt sig för att INTE skjuta till medel för att investera i en ny konstfrusen isbana på "Krillan", som behöver renoveras för att få användas efter sommaren 2020!!

Bilden kan innehålla: personer som deltar i en idrottsaktivitet, himmel, gräs och utomhus
Bilden kan innehålla: himmel, moln och utomhus
Bilden kan innehålla: utomhus
Bilden kan innehålla: en eller flera personer och utomhus