Intervju med nya fotbollstränaren i KIS.

Möt Köping IS Fotbolls nya tränare Henrik Bergehäger

Hej Henrik, förra året inledde du som spelare i KIS Fotboll men en skada satte stopp för fortsatt spel och du tog på dig ledarrollen istället, i år axlar du rollen som renodlad tränare, hur känns det ?

Det ska bli skönt att ta ett steg tillbaka. Fötterna håller inte samtidigt som den övriga kroppen är gammal och sliten. Det finns helt enkelt väldigt många betydligt bättre fotbollspelare i truppen än jag.

Hur ser truppen ut inför säsongen 2020, Är det några avhopp eller nyförvärv?

Två avhopp vet jag i Micke Whern och Stefan Andersson. Gubbarna i truppen är lite trögstartade och dyker upp när gräset är grönt.
Några nyförvärv är igång och tränar och kommer i de egna leden (läs bandylaget).

Vad är målsättningen för säsongen ?

Att vinna så många matcher som möjligt och förhoppningsvis leder det till uppflyttning. Den mjuka målsättningen är annars att skapa en grupp där alla känner sig välkomna och kan trivas, vilket i förlängningen leder till framgång på fotbollsplanen.

Hur ser försäsongen ut ?

Fyra inbokade träningsmatcher. Samtliga mot lag högre upp i seriesystemet. En av matcherna kommer spelas på Åland där vi kommer att ha ett träningsläger i mitten på April.

Hur ser motståndet ut i division 7 jämfört med division 8 som ni spelade i förra året ?

Fyra lag från åttan är uppflyttade och de lagen har vi koll på. Ny bekantskaper är Virsbo, Romfartuna m.fl. Scoutarbetet är igång och vis seriestart kommer vi ha en ganska klar bild över vad som komma skall.

Vilken typ av fotboll vill du att ni ska spela ?

En passningsinriktad offensiv fotboll där vi nödvändigtvis inte behöver äga bollen hela tiden men när vi gör det skapa någonting med den. Vi måste försöka spela fler bollar framåt i planen där vi slår ut en eller flera motspelare med en enda passning. Det ställer givetvis höga krav på en rörlighet över hela banan. Det är också någonting vi kommer jobba med under försäsongen.

Förra året spelade ni hemma matcherna på Köpings IP kommer ni spela där även i år ?

Tanken är att vi ska både träna och spela matcher på Zigenarbacken. Kommunen måste dock göra en insats modell större för att det ska bli verklighet. Vi har annars alltid Köpings IP att falla tillbaka på.

Vilket lag kommer stå som seriesegrare när säsongen summeras ?

Jag både tror och hoppas att Köpings IS vinner division 7

Slutligen är det något du vill skicka med dig till medborgarna i Köping?

Kom och titta på Köpings IS i sommar. Fotbollen håller i stora stunder en bättre kvalité än vad divisionstillhörigheten skvallrar om. Hembakt finns givetvis att tillgå på samtliga hemmamatcher.

Bilden kan innehålla: 1 person, skägg och närbild