POLITISK VILJA TILL NY IS PÅ KRILLAN !

IDAG JUBLAR VI !!!

I ett pressmeddelande från representanter för de ledande partierna S, V, M och L meddelas:

"Vi vill satsa på på en ny konstfrusen isbana på Kristinelunds sportfält, för att ge nuvarande och kommande generationer köpingsbor en möjlighet till fortsatt fritids- och tävlingsverksamhet på is"

Det känns härligt att vår dialog med politikerna successivt lett fram till insikten och viljan om Krillans och bandyns överlevnad. Upphandling av ny utrustning ska nu genomföras där kommunledningsförvaltningen tillsammans med konsulter redan tagit fram underlag. Förhoppningsvis har vi is nästa säsong.

I projektgruppen "Rädda Krillan" är man särskilt nöjda. Från nedläggningshotet 2015 till dagens meddelande har många timmar och mycket möda lagts ned. - För oss har det varit extremt viktigt att visa på en bredare nytta av en isbana. Inte bara för klubben, utan även för allmänheten. Så jag är självklart jätteglad över det här beskedet. Det här är ett stort steg på vägen, säger Olof Widaeus. Även Mathias "Bissen" Larsson tar emot beskedet med glädje. - Den här saken har gnagt i mig under många år. Jag har växt upp på isen därnere och gick i frontlinjen tidigare för att rädda planen. Jag har följt det imponerande arbete flera i föreningen lagt ner för att få politikerna att ändra sig.

Politikerna vill även fortsätta utveckla "Krillan"-området med upprustning av ishallen och omklädningsrum 2023-26.