"Krillan" fostrar talanger!

Guldkantad säsongsavslutning för Köpings IS yngsta lag

Att KIS bandy är en talangfabrik av rang är välkänt, och i år hittar vi som bekant Köpingsfostrade spelare i tre av de fyra finallagen i bandyslutspelet: Mathilda Eklund i Västerås SK, Martin Andreasson i Villa Lidköping och Simon Jansson i Edsbyn. Har det någonsin hänt förut, i någon sport?

Även framtiden ser ljus ut efter mycket fina prestationer av KIS yngsta lag i säsongsavslutningen. U8-9-laget har spelat Mälarenergi Cup i ABB Arena i Västerås, och det var första cupen någonsin för laget. Tjejerna och killarna, som tränas av Dan Larsson och Jonas Söderberg, visade upp stor spelglädje och stod för tre storsegrar och en knapp förlust.

Även U10-laget har deltagit i cupspel, och avslutade säsongen med Vårcupen på Gubbängens IP. Första matchen mot värdlaget GT/76 Blå slutade med vinst 8-3, och i de följande matcherna avfärdades Gustavsberg, Uppsala Boys och Spånga/Bromsten med siffrorna 9-2, 16-1 och 7-0. I finalen väntade GT/76 Gul, som liksom Köpings IS gått obesegrade genom sin grupp.

KIS vann finalen över GT/76 med 8-1 och spelade en fantastiskt fin bandy med massor av skridskoåkning men framförallt ett passningsspel som fick motståndarlag och publik att komma fram och berömma laget efteråt. De stolta tränarna Henrik Wolf och Niclas Berglund berättade att en vanlig publikkommentar var att de aldrig sett något liknande på en bandyplan i denna ålder.

Förhoppningsvis får dessa talanger möjlighet att fortsätta sin utveckling inom bandyn, och kanske en dag representera Köping på bandyfinalen på Studenternas IP även de!

Bilden kan innehålla: 10 personer, personer som står och utomhus

På bilden ses U10-laget som vann Vårcupen 2020.
Från vänster: Melvin Wolf, Simon Enarsson, Neo Fredriksson, Noah Forsberg, Theo Pennerborn, Emil Riihimäki, Hampus Enarsson (materialare), Arvid Lindblom, målvakt Alexander Eriksson.