Vinst för KIS Innebandy i första träningsmatchen!

Lunchmatch i Smedjebacken när division 2-laget inledde träningsmatchandet för säsongen. Bägge lagen kom i svart så vi fick snällt låna ett gäng rosa otvättade västar dagen till ära. Motståndarna var hungriga i första perioden, som slutade 4-4, men därefter syntes det att säsongen var ung för ett oerhört tröttkört hemmalag. Vi kunde rulla ifrån ganska ordentligt och slutresultatet skrevs till hela 13-5 i vår favör.

En skön första genomkörare där vi fick lite god feeling inför framtiden. Max Eriksson hävdar att han inte räknade sina baljor i matchen men att en lagkamrat höll koll åt honom och kunde meddela att det var fem fullträffar från hans klubba. I övrigt skickar vi också ett stort beröm till Jonas Westerling som med kort varsel fick rycka in mellan stolparna och gjorde det med bravur i sin första hela match med KIS.

Nu laddar vi om inför RingUp Cup där vi med 11 utespelare ska kriga oss igenom tre fullängdsmatcher på lördagen och via dessa fighter försöka ta oss vidare till söndagens slutspel. Älska plast!

Bilden kan innehålla: 3 personer, personer som ler
Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet
Bilden kan innehålla: 4 personer, personer som ler
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet och basketplan


Förlust i första kvalmatchen!

 Text tagen från Magazin24.se
 

 

Det är fördel IFK Arboga i den första kvalrundan till division 1. Det efter 5–3-segern mot Köpings IS i dubbelmötets första match, som spelades under fredagskvällen.

KIS, förstärkta av SSL-meriterade John Barck som gjorde comeback inför kvalet, började bäst. Hemmalaget gick ifrån till 2–0 och hade bud på mer i den första perioden (Barck noterades för en assist), men i periodens sista minut reducerade IFK genom Jacob Gustavsson.

I den andra perioden kvitterade IFK genom Alfonz Larssons något slumpartade lyra som letade sig i nät. Jacob Gustavsson gav sedan gästerna ledningen – och den höll de hela vägen i en match som mest präglades av kampmoment.

– Det är en jämn match som kunde ha slutat hur som helst, men vi drar det längsta strået och det är jag glad för, säger IFK-tränaren Patrik Davidsson.

Hur är känslan nu efter första matchen?

– Vi har ju inte vunnit någonting än... Men vi gör en jävligt bra match. Här inne blir det inte så mycket spel, det blir mycket krig. Jag tycker mina unga killar står upp bra, måste jag säga.

Vad är det som gör att ni går segrande ikväll?

– Vi vet att KIS ofta gör bra förstaperioder och är jävligt starka. Sen orkar de inte riktigt, tror jag. Vi har tre bra formationer som tuggar på hela tiden. Det ger väl betalt sen, säger Davidsson, och tillägger:

– Vårat boxplay är jättebra idag. Och Oscar Karjalainen gör sin bästa match för säsongen, tycker jag.

Hos derbyrivalen Köpings IS var kaptenen Markus Salin självkritisk efter matchen. Enligt honom måste förstafemman – med bland annat honom själv, Alexander Jaska och Thomas Norman – prestera bättre om gulsvart ska kunna vända och vinna kvalmötet.

– Arboga är duktiga och har bra fart. Vi (förstafemman) kommer inte upp i standard, andra- och tredjefemman gör det fruktansvärt bra i vårat lag idag. Tyvärr är det vår femma som inte kommer upp, så enkelt är det. Vi får ta tag i det på söndag, säger Salin.

IFK-tränaren Davidsson pekar å andra sidan på detaljer som Arboga måste sätta i returmötet för att behålla sitt övertag.

– Vi måste se till att spela ett bra försvarsspel, som har varit nyckeln för oss hela säsongen. Och att alla spelar på sin bästa nivå. Då tror jag vi har en bra chans, säger Patrik Davidsson.

Returen spelas i Vasahallen, Arboga, på söndag med start klockan 16.

Köpings IS–IFK Arboga 3–5

Periodsiffror: 2–1, 0–2, 1–2

Mål, Köping: Pontus Andersson, Johannes Fager Sallanto, Alexander Jaska

Mål, Arboga: Jacob Gustavsson 2, Oscar Karjalainen 2, Alfonz Larsson

Publik: 405 

Sista seriematchen i Div 2 slutade med förlust.

 

Förlust i sista seriematchen

Gårdagens derby mot Arboga slutade tyvärr med förlust. Vi räckte inte riktigt till igår mot ett spelskickligt och tempostarkt Arboga. Matchen slutade 9-5 till Arboga.

Trots resultatet är vi relativt nöjda med matchen. Alla spelare fick mycket speltid, nytt spelsystem kunde provas och vissa spelsekvenser såsom powerplay fungerade bra.

Nu kurerar vi oss några dagar innan vi tar sikte mot nästa veckas kval. Det blir ett uppehåll på 10 dagar innan kvalet drar igång. 
I och med att Skällby valde Lillån får vi möjlighet till att försöka ta revansch mot Arboga, då det blir dem vi ställs mot i första kvalrundan. Riktigt roligt, och två matcher att se fram emot. Hoppas också att vi kan lyckas få mycket publik till KB-hallen.

Matchen kommer att spelas fredag 22/3 klockan 19:45. Returen spelas sedan i Arboga 24/3. Resultatet från båda matcherna räknas ihop och vinnaren går vidare till sista kvalrundan.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet och basketplan

Målskyttar och assist:

Alexander Jaska 1 mål och 2 assist.
Jonas Rosendahl 2 mål.
Robin Grönberg 1 mål och 1 assist.
Pontus Andersson 1 mål.
Johannes Fager Sallanto 1 assist.
Dennis Larsson 1 assist.

 


 

Info ang kvalet från Västmanlands Innebandyförbund.

Hejsan
Då är Herrar Div 2 Västmanland/Örebro Län färdigspelad.

Vi gratulerar Skälby IBK till seriesegern i H2:an säsongen 2018/2019. Vilken underbar serie vi haft förmånen att följa. Stort tack till alla lag och föreningar som vart med och skapat denna magi.

Nu väntar ett slutspel för lag 1-4 i serien.

Skälby IBK har förmånen att välja motståndare mellan 3:an Köpings IS eller 4:an Lillån IBK Ung. Seriesegraren valde Lillån IBK Ung.

Skälby IBK - Lillån IBK Ung och IFK Arboga - Köpings IS.

--------

Matcherna spelas över två matcher dvs borta/hemmamöte med förenklade europacupregler. Högst placerat lag i serien börjar borta. Sudden death spelas i match 2. Match 1 & 2 spelas V12.

Vinnarna möts i en final i bäst av 3 matcher, högst placerat lag i serien börjar borta och avslutar med hemmamatcher (ev 2 st).

Finalen spelas i bäst av 3 matcher. Match 1 & 2 spelas V13, Match 3 spelas eventuellt V.14
Vinnaren av slutspelet går upp till Herrar Div 1, resterande lag spelar kvar i Herrar Div 2 säsongen 2019/2020.