Vinst för Div 2 Laget!

Seger mot Tillberga

Vi var på förhand inriktade på en kampfylld match där nycklarna till seger skulle sitta i ett stabilt försvarsspel och effektivt kontringsspel från vår sida.

Matchen inleddes också väldigt försvarsinriktat från båda lagen och blev precis en så jämn tillställning som vi på förhand förväntat oss. Matchinledningen bestod således mycket av ett tight försvarsspel och snabba omställningar. Halvvägs in i den första perioden får vi in första målet, ett resultat som står sig perioden ut.

I den andra perioden lyfter Tillberga upp spelet högre upp i banan och sätter en högre press på oss. En press som vi till en början har lite svårt att hantera och den andra perioden tillhör Tillberga rent spelmässigt. Inte helt oväntat lyckas de också kvittera till 1-1 i mitten av den andra perioden. 
Psykologiskt viktigt lyckas vi dock ta ledningen på nytt med enbart en sekund kvar av den andra perioden. Ett mål vi kan ta med oss ut i periodvilan och bygga vidare från.

I den tredje perioden bestämmer vi oss för att fortsätta fokusera på att i första hand sätta försvarsspelet, något vi också lyckas med på ett bra sätt. Därifrån kan vi skapa fina omställningslägen och med några snabba kontringar kan vi resultatmässigt dra ifrån på slutet och till sist vinna med 8-3. En oerhört skön seger. Nu njuter vi av detta och laddar om till tisdagens derby borta mot Kungsör.

Noterbart efter dagens match:
- Jesper Sköld som inledde matchen i målet och stod för en ny stabil insats tvingades bryta matchen på grund av skada inför den sista perioden. Iljja Seborn hoppade in mellan stolparna och stod även han för en stabil insats.

- På de 2 senaste matcherna har vi lyckats med att bara släppa in 4 mål. Något som känns extra skönt efter säsongsinledningen då vi inte riktigt fick till försvarsspelet och släppte lite fler mål än vad vi hade hoppats på.

- Kändes också som att det var lite mer folk i hallen idag och kollade på matchen. Skoj 🙂 Stort tack till alla som kom ner och kollade. Vi vill även passa på att tacka alla som hjälper till runtomkring matchen. Tack till er som på något sätt hjälper till och får allt att funka runt matcherna. Stort tack!

Målskyttar och assists idag:

Thomas Norman 2 mål och 1 ass.

Jimmy Bladh 2 mål.

Alexander Jaska 2 ass.

Johannes Fager Sallanto 1 mål.

Fredrik Löfgren 1 mål.

Max Eriksson 1 mål.

Pontus Andersson 1 mål.

Gustav Häggkvist 1 ass.

Samuel Karlsson 1 ass.

Robin Karlsson 1 ass.